pondělí 29. července 2013

Višňová přesnídávka s kapkou rumu

Nedávno jsem psala o jablečných přesnídávkách. Pojďme si je dnes zkusit pro změnu s višněmi.

Co budeme potřebovat
300-400 g oloupaných a na kostičky nakrájených jablek
300 g vypeckovaných a omytých višní (klidně i víc)
6 vrchovatých lžiček třtinového cukru
300 ml rumu (příp. trochu rumové tresti)
200-300 ml vody
hřebíček

Postup
Nejprve na mírném ohni ohřejeme nakrájená  jablíčka s vodou v hrnci. Poté zvýšíme teplotu skoro na maximum a postupně přisypáváme višně nakrájené na poloviny a hřebíček. Osladíme směs a přilijeme část rumu. Vaříme 15 minut dokud nevznikne hustá kaše. Těsně před vypnutím přilijeme naposledy rum. Ihned plníme skleničky, příp. mističky. Po naplnění skleničky ji uzavřeme víčkem a postavíme na něj víčko.
Takto hotová přesnídávka vydrží zhruba týden až 10 dní. Nejlepší je skladovat je v chladu, zatímco již otevřené v lednici.

Facebook

Žádné komentáře:

Okomentovat