neděle 14. července 2013

Višňové pohárky s červeným vínem


... když chcete udělat dojem na hosty

Chystáte na večer společnou večeři s přáteli nebo širší rodinou a chtěli byste jim připravit něco jednoduchého a zároveň něco, co bude vypadat luxusně? Zkuste višňové pohárky. Zaberou zhruba 30 minut. Nemusí se chladit.











Ingredience na 5 vysokých skleniček
600 - 700 g vypeckovaných a omytých višní
100 g máslových sušenek
750 g řeckého jogurtu nebo jiného oblíbeného smetanového jogurtu
200-300 ml Merlotu nebo jiného polosladkého červeného vína
8 lžiček třtinového cukru

Postup
Nejprve svaříme višně s vínem a cukrem v hlubší pánvi. Višně posypeme cukrem a prohřejeme na mírném ohni. Po 3 minutách zvýšíme na vyšší stupeň (pokud máte škálu např. 1-6, tak zhruba na stupeň 4 nebo 5) a přilijeme víno. Promícháme a necháme odpařit přebytečnou vodu. Takto vaříme asi 7 minut (hodně záleží na množství vody). Během této doby promícháme nejvýše třikrát. Necháme vychladnout. Mezitím si lehce rozdrobíme sušenky.
Začneme plnit skleničky. Jako první višně včetně šťávy, poté jogurt a na něj sušenky. A tak dokola... jako předposlední jogurt a na něj višně (mohou být ty svařené s vínem nebo jen čerstvé, které nakrájíme na plátky).















P.S.: Na servírování jsou nejvhodnější skleničky, kterým nevadí horký obsah.
Facebook

Žádné komentáře:

Okomentovat