pátek 26. července 2013

Štrúdl s ovesnými vločkami

Jablíčková sezona už je v plném proudu. A k ní neodmyslitelně patří i štrúdl(y), který nemusí být jen z listového těsto. Zkuste ho třeba z ovesných vloček.

Co budeme potřebovat?
2 hrnky ovesných vloček
1/2 hrnku vody
400 g bílého jogurtu
2 lžičky medu
vanilinový cukr
2 jablka
skořice




Hurá  na ně
Oba jogurty (400 g) smícháme s ovesnými vločkami a vodou. Přimícháme polovinou sáčku vanilinového cukru, med a trochu skořice. V druhé misce pořádně oskořicujeme oloupaná a nakrájená jablíčka. Posypeme je zbytkem cukru.

Plech si vyložíme pečícím papírem. Nejprve naneseme spodní jogurtovo-vločkovou vrstvu. Na ni naskládáme kostičky jablek a opět pokryjeme zbytkem ovesných vloček s jogurtem. Vložíme do trouby předehřáté na 200°C a pečeme asi 25 minut dozlatova.

Nechcete si jen prohlížet obrázky jídla, ale raději je rovnou ochutnat? Přijďte 14.12. na zahájení výstavy fotografií Jakuba Pastyříka, kde budete moci ochutnat dobroty Cooking with style.
P.S.: Nejenom ty publikované ;-) .


Žádné komentáře:

Okomentovat