neděle 21. července 2013

Červený koláč s tvarohem

Už víte, co si dáte k odpolední kávě? Nechce se Vám dělat nic složitého? Zkuste koláč se sezonním ovocem - jahodovo-třešňovo-rybízový.

Ingredience
na těsto
 2 hrnky polohrubé mouky
 1 sáček prášku do pečiva
 1/2 hrnku slunečnicového oleje
 1/2 hrnku vody
 1 vejce
 1 hrnek cukru

na tvarohovou náplň
 500 g tvarohu
 2 vejce
 1 sáček vanilinového cukru
 jahody, třešně, rybíz nebo jiné červené ovoce

Postup
Nejprve se pustíme do těsta. Vejce utřeme s cukrem do pěny. Postupně přisypáváme mouku s kypřícím práškem, olej a vodu. V jiné misce smícháme tvaroh, obě vejce a vanilinový cukr.
Na plech vyložený pečícím papírem rozprostřeme těsto a na něj naneseme tvaroh, který posypeme ovocem. Vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme 40 minut.


Pokud nemusíte příliš tvaroh, zkuste kefírovou buchtu s ovocem.
Je-li naopak u Vás doma oblíbený, ale nechce se Vám dnes péct, vyzkoušejte nepečený dort s jahodami .














Přidejte se k nám Facebooku .

Žádné komentáře:

Okomentovat