neděle 12. května 2013

Pistáciový cheesecake

Co budeme potřebovat
200 g celozrnných sušenek (nebo máslových, obojí používám ty od Bebe :-) )
asi 100 g másla
500 g ricotty
50 g cukru
1 sáček vanilkového cukru
1 sáček pistáciového pudinku
1 kelímek smetany ke šlehání
2 vejce

Postup
V míse rozdrtíme sušenky a smícháme s máslem. Ze vzniklé sušenkové hmoty vytvoříme korpus v dortové formě. Ricottu smícháme s cukrem a vejci. Zvlášť připravíme směs pudinku a smetany, kterou přilijeme do ricotty. Cheesecake vložíme do trouby předehřáté na 170°C a pečeme 40 minut. Poté vypneme troubu a necháme v ní koláč hodinu chladnout.

Nechcete si jen prohlížet obrázky jídla, ale raději je rovnou ochutnat? Přijďte 14.12. na zahájení výstavy fotografií Jakuba Pastyříka, kde budete moci ochutnat dobroty Cooking with style.
P.S.: Nejenom ty publikované ;-)

Žádné komentáře:

Okomentovat