1 lžičku cukru
80 g másla
1 vejce
1 hrnek polohrubé mouky
1/2 sáčku kypřícího prášku
2-3 lžíce olivového oleje
soustu bazalky
ještě více sýra: gouda, uzený eidam, sýr krolewski a parmezán (nakrájený na plátky nebo nastrouhaný)
italské koření, sůl (hodně!) a pepř
200 g cherry rajčátek (klidně i víc)
Postup
Máslo utřeme s cukrem a vejcem do pěny. Přisypeme část bazalky ("živé" nebo té ze sáčku) a pár rajčátek nakrájených na polovinu s polohrubou moukou. Postupně do směsi střídavě přidáváme olivový olej, mouku, kypřící prášek, sýr, rajčátka a koření. Vše vždycky pořádně promícháme. Troubu si předehřejeme na 180°C. Hotovým těstem plníme formičky (ty papírové je lepší předtím vysypat strouhankou), které pečeme zhruba 30 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat