středa 21. srpna 2013

Kakaovo-kokosový cheesecake

... když už Vám nestačí ten "obyčejný" a zároveň milujete kokos

Nezbytnosti
130 g kakaových celozrnných sušenek (1 balíček)
30 - 40 g másla pokojové teploty
7 lžic kokosového mléka (používám to z M&S)
500 g ricotty
5 vrchovatých lžic strouhaného kokosu
4 lžíce cukru krupice
1/2 balíčku vanilinového cukru
2 vejce



Mícháme, drtíme, pečeme...
Nejprve si rozdrtíme sušenky (vždy si je nalámu na menší kousky a poté do rozmačkám v misce pomocí vidličky) v misce. Zalijeme 2 lžícemi kokosového mléka spolu s plátky másla. Sušenkovou směs pořádně promícháme (máslo přidáváme podle potřeby).
V jiné misce utřeme ricottu s cukrem a kokosem. Přilijeme zbytek kokosového mléka a 2 vejce. Vše pořádně promícháme.
Formu, nejlépe pokrytou pečícím papírem, posypeme sušenkovým korpusem, na který postupně nanášíme ricottu. Koláč vložíme do trouby předehřáté na 170-160°C a pečeme 35 minut. Po vypnutí necháme cheesecake ještě dojít uvnitř s pootevřenými dvířky.

Pokud vydrží, tak je vynikající i druhý den :-) .

Dobrou sladkou chuť
Facebook

P.S.: Máte-li raději pistácie, zkuste pistáciový cheesecake .

Žádné komentáře:

Okomentovat