neděle 30. března 2014

Puntíkový koláč

Protože puntíky jsou in nejen na oblečení ;-).

Příprava
na těsto doma vykouzlíme...
  100 g másla
  3 pořádné lžíce cukru
  2 lžíce holandského kakaa
  1 vejce
  a 150 g hladké mouky

na náplň zas...
  1 vanička polotučného, příp. tučného tvarohu
  2 lžíce mléka
  1 sáček vanilínového cukru
  3 lžíce strouhaného kokosu
  1 vejce
  a několik lžiček "hodně" sladké třešňové marmelády (např. z M&S black cherry and vanilla extra jam)


A můžeme začít tvořit
Začneme s těstem. Máslo utřeme s cukrem a vejcem do pěny. Přisypáváme kakao a mouku. Vše dobře prohněteme a necháme vychladit v lednici 30 minut.
V misce smícháme tvaroh, mléko, vanilínový cukr, kokos a vejce.

Odleželé těsto přeneseme do koláčové formy. Korpus potřeme tvarohovou směsí a marmeládou vytvoříme puntíky (používala jsem k tomu 2 lžičky).
Vložíme do trouby na 30 minut a pečeme při 160°C.
Dobrou "puntíkatou" chuť!
Více nejen o puntících a pečení na Facebooku! Tak se koukněte ;-).

Žádné komentáře:

Okomentovat