středa 25. září 2013

Kakaový koláč s joštou

Jošta?! Aneb koláč s těma fialovejma bobulema.

Kromě spousty jošty si připravíme
2 vejce
5 lžic cukru krupice a 5 dalších na náplň
100g másla
250 g polohrube mouky
3 lžíce kakaa holandského typu
1 tvaroh
1 kakaový pudink
400 ml mléka



Nejist (!) začínáme s pečením
Tak a můžeme začít s těstem. Cukr utřeme s máslem. Přidáme vejce a se špetkou soli. Přisypeme mouku, cukr a kakao. Mléko můžeme přilít dle potřeby. Těsto necháme odležet v lednici min. 30 minut.
Pudink uvaříme v mléce a necháme vychladnout. Tvaroh v misce utreme s cukrem. Obojí smícháme.
Těsto vyválíme na placku a přeneseme do připravené koláčové formy. Plníme pudinkovým krémem. Na závěr ozdobíme joštou.
Takto skoro hotový koláč vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme zhruba 35 minut.

 
Znáte a máte rádi joštu?
Podělte se o své tipy a zkušenosti na Facebooku :-).




Žádné komentáře:

Okomentovat