sobota 21. prosince 2013

Vinné rohlíčky

Tip jak na poslední chvíli "zpestřit" vánoční cukroví něčím netradičním. Vinné pečivo, tedy přesně rohlíčky..
Víno do cukroví? Ano. Výhodou tohoto receptu je, že se musí otevřít lahev bílého, které aby se nezkazilo.


Připravíme si 3 základní suroviny
bílé víno... na 2 plechy budou bohatě stačit 3 lžíce, nicméně na posilněnou zbytek lahve ;) (vánoční stres přeci)
125 g cukru krystal
125 g Hery

a na obalení 3-4 vrchovaté lžíce moučkového cukru s polovinou sáčku skořicového cukru



Postup
Všechny 3 ingredience smícháme, uhněteme a hotové těsto necháme uležet v lednici 20 minut. Troubu si předehřejeme na 160°C.
Z malých kousků těsta tvoříme rohlíčky, které skládáme vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem.
Vložíme do trouby a pečeme 15 minut. Ještě teplé obalujeme ve směsi cukru.


Pokud radši preferujete třeba kakao, tak vyzkoušejte sádelníčky s marmeládou.
Více nejen o cukroví naleznete na Facebooku.


Pěkné svátky, pohodu, lásku a zdraví přeje Cooking with style&Barbora Holubovská... ať je i příští rok sladký a správně upečený! :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat