sobota 7. prosince 2013

Sádelníčci s marmeládou

Aneb sádlo na sladko :-). A vůbec nejsou cítit po vepřících.



Co si nachystat
200 g sádla (nejlepší je to domácí)
300 g hladké mouky
200 g moučkového cukru
70 g holandského kakaa
a spoustu jahodové, malinové marmelády




A můžeme začít!
Sádlo rozpustíme v kastrůlku. V misce smícháme všechny sypké suroviny a zalijeme rozpuštěným sádlem. Teď přichází asi nejnáročnější část celé přípravy (rozuměj fyzicky nejnáročnější). Vše musíme totiž dobře a pořádně promíchat.
Těsto necháme 30 minut odležet v lednici. Po vyjmutí tvoříme malé kuličky, které vedle sebe skládáme na pečící papír. Koncem vařečky vytvoříme důlky a pečeme 20 minut při teplotě 160°C.
Po upečení (ještě než vychladnou!) okamžitě plníme marmeládou.


Pečete vánoční cukroví nebo si ho raději kupujete (a podporujete tím pekaře ;-)) ?
Více nejen o pečení (cukroví) najdete na Facebooku.

Žádné komentáře:

Okomentovat