středa 6. listopadu 2013

Pohanková kaše

Pohanka a to je jako co? Jde o luštěninu, která pochází z Himalájí.  Do Evropy se dostala během středověku. V naší oblasti je známá spousty let, nicméně její obliba přichází vždy v určitých vlnách.
Proč jí jíst? Obsahuje rutin (důležitý pro pružnost cév) a další látky jako cereálie. Navíc ji mohou jíst i lidé s alergií na lepek.
Hodí se k přípravě velkého množství jídel (takže brzy počítejte s novým receptem ;-) ).

Co takhle začít po ránu zdravou snídaní?

Ingredience
60 g pohanky
300 ml vody
2 lžíce lesního medu
100-200 ml mléka
hrst rozinek, příp. i vlašských ořechů
mletá skořice



Pro 3-4 hladové krku
Do hrnce s vodou nasypeme pohanku. Přivedeme k varu. Pod pokličkou vaříme 8 minut při mírném plameni. Poté přisypeme rozinky a oříšky s medem. Zalijeme mlékem a dále vaříme dalších 8 minut. Hotovou kaši posypeme skořici.



Máte také rádi pohanku?
Více na Facebooku

Žádné komentáře:

Okomentovat