čtvrtek 14. listopadu 2013

Domácí houstičky

Upozornění: mohou velmi zachutnat, všichni je pak budou chtít každý den!

Nezbytnosti
1/2 kostky droždí
200 ml smetany
1 lžíce soli
1 lžička cukru krupice
asi 500 g polohrubé mouky

na posypání hrubou sůl, nemletý mák, sezam...


Postup
Nejprve se pustíme do přípravy kvásku. Nalamane droždí s cukrem smícháme v misticce. Smetanu ohřejeme v kastrulku. Do mísy nasypeme asi 300 g mouky a promícháme se solí. Přidáme dále 2 vejce. Vše nakonec dobře promícháme a prohneteme. Podle potřeby přispavame mouku a vypracujeme těsto, které necháme kynout na teplém místě 40 minut.
Po vykyniti ho rozdělíme na menší kuličky, které rozkrajime na třetiny. Upleteme ‘‘copanky‘‘ a necháme alespoň 10 minut znovu kynout. Potřeme rozslehanym vajíčkem a posypeme hrubou solí, makem apod.
Pečeme zhruba 10 minut při 200°C na pecicim papíře.


Pečete doma housky?
Facebook

Žádné komentáře:

Okomentovat