úterý 23. září 2014

Drobenkový koláč s čokoládou

Drobenkový koláč mám spojený především s jablky, vůní skořice a chroupáním kousků cukru (ano, já vím, že bych "tam" měla správně dávat cukr krupici, ale buď na to zapomenu, nebo to možná dělám dokonce i schválně :) ). Chtěla jsem zkusit menší změnu, protože z drobenkového koláče nemusíme nutně vyzobávat jen jablíčka, švestky či rybíz, ale i třeba broskve.

Nachystáme si
2 kelímky bílého jogurtu (jeden kelímek = 150g)
1,5-2 hrnky polohrubé mouky
1-1,5 hrnku cukru krupice
2 vejce
1/3 sáčku kypřícího prášku

dále na drobenku
3 vrchovaté lžíce kakaa holandského typu
1 hrnek polohrubé mouky
3/4 hrnku cukru moučky (krupice ;) )
70 g změklého másla

a samozřejmě nesmím zapomenout na broskve (stačí ty kompotované) a hořkou čokoládu



Postup
Smícháme oba bílé jogurty s vejci a cukrem. Opatrně vmícháme mouku prosátou kypřícím práškem. Vše dobře promícháme. Těsto necháme odpočinout.
Nyní se pustíme do drobenky. Smícháme mouku s kakaem, cukr a máslo.
Broskve nakrájíme na plátky.

Na předem vymazaný a vysypaný plech (příp. vyložený pečícím papírem) nalijeme těsto, na které pokládáme plátky broskví a kousky čokolády. Na závěr posypeme drobenkou.
Pečeme zhruba 35 minut na 170°C.

Dobrou chuť!




Žádné komentáře:

Okomentovat