středa 5. února 2014

Vláčné čokoládové muffiny

Proč mít rád/a muffiny?
1) šikovná svačinka, která s velkou pravděpodobností přežije cestu v tašce :-)
2) uděláte jimi dojem na známe, ale i neznáme
3) sníte méně sladkého než u koláče nebo buchet... je mi vždycky hroooooozně líto tam toho tolik nechávat, aby samozřejmě neoschlo, nezkazilo apod.  ;)

Na 18 muffinů si nachystáme
2 vejce
3/4 hrníčku cukru krystal
kúru z 1 pomeranče a pár kapek pomerančové šťávy
1 lžičku mleté skořice (občas dávám i 1,5 lžičky... nicméně jsem "skořicoholik" :D... dávala bych jí prostě do všeho v neomezeném množství)
250 ml kefíru bez příchutě
2 lžíce holandského kakaa
1,5 hrnku polohrubé mouky
1/2 sáčku kypřícího prášku
2 velké hrsti rozinek
1 tabulka hořké čokolády (tj. 100 g)
1/2 hrníčku slunečnicového oleje

Á voila můžeme se pustit do kuchtíkování
Vejce vyšleháme s cukrem, pomerančovou kúrou a mletou skořicí. Postupně střídavě přisypáváme mouku prosátou kypřícím práškem, kakao a přiléváme kefír, pomerančovou šťávu a slunečnicový olej. Vše pořádně promícháme, zamícháme, umícháme... Nalámeme čokoládu na větší kousky a vmícháme spolu s rozinkami do těsta.
Pomocí lžíce nebo menší naběračky přeléváme do formiček (naplníme zhruba do 2/3, aby nám pak během pečení nepřeteklo těsto). Pekáč vložíme do trouby předehřátě na 160°C a pečeme 15 minut. Jestli jsou muffinky upečené poznáme nejlépe pomocí špejle, která po zapíchnutí zůstane suchá.
Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. Pokud vydrží, tak nejlepší jsou druhý den k snídani :-).

Dobrou čokoládovou chuť!

Taky máte rádi pečení? Více nejen o pečení na Facebooku.

1 komentář:

  1. určitě vyzkouším :) mám ted tolik receptů, že bych musela péct od rána do večera :D

    OdpovědětVymazat