Co si připravit
160 g ovesných vloček
50 g polohrubé mouky
2 zralé (přezrálé) banány
80 g másla
2 + 1 lžíce medu
1 lžičku mleté skořice
dále 300 g zakysané smetany a 200 g malin (klidně i těch mražených)
Jak postupovat
Banány rozmačkáme s vločkami a skořicí pomocí vidličky. Přidáme dvě lžíce medu a máslo. Poté zasypeme moukou podle potřeby. Vše pořádně promícháme a necháme odležet v lednici minimálně 20 minut.
Zakysanou smetanu smícháme s lžící medu v misce. Maliny opláchneme a necháme okapat.
Odleželé těsto přeneseme do formy. Měla by nám zbýt zhruba 1/4 těsta, kterou vrátíme zpět do lednice. Pokryjeme smetanou a malinami. Pečeme 20 minut při teplotě 180°C.
Pak vyndáme koláč z trouby a posypeme zbytky těsta. Opět pečeme v troubě 20 minut, ale tentokrát jen při teplotě 160°C.
Výtečný je třeba k snídani.
Máte rádi ovesné vločky? Co dobrého z nich pečete? Podělte se s námi na Facebooku.
Žádné komentáře:
Okomentovat