pondělí 14. října 2013

Kakaový medvídek s kousky čokolády

Poslední dobou jsem si oblíbila silikonovou formu medvídka (nedotkla jsem se jí celé léto!). Od konce září bych v něm pekla pořád.

Navíc nedávno jsme s přítelem ochutnali vynikající bábovku, která mě inspirovala k tomuto receptu (děkuji Máje :-) ).

A samozřejmě nechybí ani skořice. Bez ní by to prostě nebylo ono.

P.S.: Už jste zkoušeli toho s extra porcí kokosu?

Na medvídkovou bábovku budeme potřebovat
2 vejce
1/2 hrnku cukru krupice
1/2 sáčku vanilínového cukru
špetka soli
1 hrnek polohrubé mouky
1/2 sáčku kypřícího prášku
1 lžíce kakaa holandského typu
1/4 lžičky skořice
1/2 hrnku mléka
1/4 hrnku slunečnicového oleje

a samozřejmě 60 g hořké čokolády nalámané na malé kostičky

Šup, šup začínáme
Vejce šleháme s cukrem a špetkou soli. Přimícháme kakao se skořicí. Střídavě přidáváme mouku, kypřící prášek, mléko a olej. Na závěr posypeme kousky čokolády a promícháme.
Těsto přelijeme do předem připravené formy a pečeme při teplotě 180°C zhruba 30 minut.
Necháme vychladnout a poté vyklopíme.

Pečete taky rádi? Podělte se se svými zkušenostmi na Facebooku .

Žádné komentáře:

Okomentovat